Gy.I.K. – Gyakran ismételt kérdések műanyag nyílászáróval kapcsolatban

Mennyivel jobb a 3 rétegű üveg mint a 2 rétegű?

A 3 rétegű üvegezés általánosan 30% energiamegtakarítást is eredményezhet a 2 rétegű üvegezéssel szemben.

Ablakcserénél figyelembe kell-e venni, hogy gázkonvektorunk van?

Igen, ha a lakásban gázüzemű készülék van, előírás szerint, helyiségenként 1 nem zárható légbevezetőt szükséges az ablakprofilba belemarni.

Tartalmaz-e ólmot az ablakszerkezet?

A műanyag profil nem tartalmazhat ólmot, az acélmerevítés tűzi horganyzott idomacélból készül, a működtető vasalat alapanyaga spiáter (öntött alumínium) egyéb mozgó alkatrészek nemes acélból készülnek, vagyis nincs olyan alkotóeleme az ablaknak, ahol az ólom szóba kerülhet.

A műanyag vagy a fa nyílászáró a jobb?

Manapság a műanyag nyílászárók terjedtek el az olcsó ár és a könnyű gyártástechnológia okán. Strapabírók, UV állók, és hőszigetelés szempontjából a légkamrák miatt is jobb a műanyag ablakprofil. A fa ablakokat időközönként kezelni kell.

Létezik-e magyar szabvány méret? Mely méretek felelnek meg neki?

Általánosan a magyar szabvány szerinti méret az 75/90/100 cm széles és 210 cm magasságú, mely méretek falnyílásokra vonatkoznak.

Mi az a külső tokos redőny?

A külső tokos redőny esetében, a redőnydoboz az ablak külső felén kerül felhelyezésre. Korszerű, esztétikus redőnytípus, mely bármilyen nyílászáróra felszerelhető.

Mi az a kombi redőny?

Azt hívjuk kombi redőnynek, amikor a redőnyt függőlegesen mozgatható szúnyoghálóval kombináljuk.

Besárgulhatnak a fehér műanyag redőnyök idővel?

Nem. Olyan UV stabilizáló anyag van a műanyag alapanyagba keverve, ami meggátolja a fehér műanyag redőnyök besárgulását.