Gy.I.K. – Gyakran ismételt kérdések műanyag nyílászáróval kapcsolatban

Mennyivel jobb a 3 rétegű üveg mint a 2 rétegű?
A 3 rétegű üvegezés általánosan 30% energiamegtakarítást is eredményezhet a 2 rétegű üvegezéssel szemben.
Ablakcserénél figyelembe kell-e venni, hogy gázkonvektorunk van?
Igen, ha a lakásban gázüzemű készülék van, előírás szerint, helyiségenként 1 nem zárható légbevezetőt szükséges az ablakprofilba belemarni.
Tartalmaz-e ólmot az ablakszerkezet?
A műanyag profil nem tartalmazhat ólmot, az acélmerevítés tűzi horganyzott idomacélból készül, a működtető vasalat alapanyaga spiáter (öntött alumínium) egyéb mozgó alkatrészek nemes acélból készülnek, vagyis nincs olyan alkotó eleme az ablaknak, ahol az ólom szóba kerülhet.
A műanyag vagy a fa nyílászáró a jobb?
Manapság a műanyag nyílászárók terjedtek el az olcsó ár és a könnyű gyártástechnológia okán. Strapabírók, UV állók, és hőszigetelés szempontjából a légkamrák miatt is jobb a műanyag ablakprofil. A fa ablakokat időközönként kezelni kell.
Létezik-e magyar szabvány méret? Mely méretek felelnek meg neki?
Általánosan a magyar szabvány szerinti méret az 75/90/100 cm széles és 210 cm magasságú, mely méretek falnyílásokra vonatkoznak.
Mi az a külső tokos redőny?
A külső tokos redőny esetében, a redőnydoboz az ablak külső felén kerül felhelyezésre. Korszerű, esztétikus redőnytípus, mely bármilyen nyílászáróra felszerelhető.
Mi az a kombi redőny?
Azt hívjuk kombi redőnynek, amikor a redőnyt, függőlegesen mozgatható szúnyoghálóval kombináljuk.
Besárgulhatnak a fehér műanyag redőnyök idővel?
Nem. Olyan UV stabilizáló anyag van a műanyag alapanyagba keverve, ami meggátolja a fehér műanyag redőnyök besárgulását.

Felújítást tervez? Esetleg építkezést? Talán már folyamatban vannak a munkálatok, de még nem talált megfelelő nyílászárókat? Válasszon egy Önt érdeklő termékcsoportot az alábbiakból, és máris egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

  • Bíbor ház A kiválasztás után, nyomja meg az "Ez érdekel" gombot, és az adott termékcsoport weboldalára jut.

  • Csak 1x kattintson az érdekel gombra, majd várjon 10 másodpercet!

    nyito-lefele-nyil-bibor