ablakcsere-tarsashazban

Ablakcsere társasházban

Amennyiben Ön új műanyag ablakot szereltet be a panellakásába:

 1. melegebb lesz az otthona,
 2. nem lesz huzat,
 3. csendesebb lesz az otthona,
 4. kevesebb energiát fog elhasználni az otthona,
 5. növekszik a lakásának az értéke,
 6. jobb környezetvédelmi besorolásba kerül az otthona.

Miként zajlik az ablakcsere egy társasházban (panellakásban)? Hogyan lesz Önnek új, korszerű és modern műanyag ablaka a régi, elhasználódott és huzatos fa ablakok helyén?

 

Régi ablaktok kibontása

Régi ablaktok kibontása

Az alábbiakban bemutatom Önnek az ablakcsere folyamatát:

 1. Kollégáink első dolga megérkezésük után, hogy felhordják a szerszámokat és az új ablakokat a lakásba, illetve a folyosóra. Ez természetesen függ a helyszín adottságaitól is.
 2. Ezt követően szedik le a régi ablakok szárnyait, amit az előre megbeszélt helyre visznek a munkálatok befejezéséig.
 3. A következő lépés a régi tok kibontása. Ez úgy zajlik, hogy átvágják a tokot és kifeszítik a helyéről. Ez a leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a régi ablakok eltávolítására. (Sajnos egyben ez a legnagyobb kosszal járó munkafolyamat is.)
 4. A nyílás kitisztítása után, építik be az Ön új és korszerű műanyag nyílászáróit. Először ablaktokot csavarozzák be a falba, majd a fal és a tok közötti részt kifújják PUR habbal.
 5. A PUR hab megszáradása és a felesleges PUR hab eltávolítását követően felkerül a külső és a belső párkány, illetve felhelyezik az új műanyag ablakszárnyakat is.
 6. Ezt követi a külső és a belső takarólécek felhelyezése, ami elfedi az új műanyag ablak és a fal közötti rést, ahová a PUR hab került.
 7. Az utolsó előtti lépésben, miután már minden elkészült kerül felszerelésre a redőny, reluxa illetve a szúnyogháló.
 8. Végezetül a kollégák összeszedik a munka során keletkezet szemetet, és felpakolják a kocsira (a régi ablakokat is) és kész is vannak! Önnek már csak élveznie kell az új ablak nyújtotta kényelmet!
Műanyag ablak takarólécezés előtt

Műanyag ablak takarólécezés előtt

Szerencsére a panel lakásban végzett ablakcsere során nem keletkezik bontási törmelék, hiszen a beton falakon nincs vakolat, ami le tudna esni. Az is egyszerűsíti a munkafolyamatot, hogy egy-két kivételtől eltekintve, melyek csak egy bizonyos típusú erkélynél fordulnak elő, sem gipszkartonozásra, sem festésre nincs szükség az ablakcsere folyamán. Jó hír az is Önnek, hogy egy panellakásban általában 1 munkanap alatt végeznek a kollégák az új műanyag ablakok beépítésével.

Gyorsan összefoglalva így zajlik az ablakcsere egy társasházban.

Gratulálunk, végigolvasta! Ha tetszett, mutassa meg az ismerőseinek is!

Felújítást tervez? Esetleg építkezést? Talán már folyamatban vannak a munkálatok, de még nem talált megfelelő nyílászárókat? Válasszon egy Önt érdeklő termékcsoportot az alábbiakból, és máris egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

 • Bíbor ház A kiválasztás után, nyomja meg az "Ez érdekel" gombot, és az adott termékcsoport weboldalára jut.

 • Csak 1x kattintson az érdekel gombra, majd várjon 10 másodpercet!

  nyito-lefele-nyil-bibor
Posted in Blog, Jótanácsok and tagged , .