Amennyiben Ön új műanyag ablakot szereltet be a panellakásába:

 1. melegebb lesz az otthona,
 2. nem lesz huzat,
 3. csendesebb lesz az otthona,
 4. kevesebb energiát fog elhasználni az otthona,
 5. növekszik a lakásának az értéke,
 6. jobb környezetvédelmi besorolásba kerül az otthona.

Miként zajlik az ablakcsere egy társasházban (panellakásban)? Hogyan lesz Önnek új, korszerű és modern műanyag ablaka a régi, elhasználódott és huzatos fa ablakok helyén?

 

Régi ablaktok kibontása

Régi ablaktok kibontása

Az alábbiakban bemutatom Önnek az ablakcsere folyamatát:

 1. Kollégáink első dolga megérkezésük után, hogy felhordják a szerszámokat és az új ablakokat a lakásba, illetve a folyosóra. Ez természetesen függ a helyszín adottságaitól is.
 2. Ezt követően szedik le a régi ablakok szárnyait, amit az előre megbeszélt helyre visznek a munkálatok befejezéséig.
 3. A következő lépés a régi tok kibontása. Ez úgy zajlik, hogy átvágják a tokot és kifeszítik a helyéről. Ez a leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a régi ablakok eltávolítására. (Sajnos egyben ez a legnagyobb kosszal járó munkafolyamat is.)
 4. A nyílás kitisztítása után, építik be az Ön új és korszerű műanyag nyílászáróit. Először ablaktokot csavarozzák be a falba, majd a fal és a tok közötti részt kifújják PUR habbal.
 5. A PUR hab megszáradása és a felesleges PUR hab eltávolítását követően felkerül a külső és a belső párkány, illetve felhelyezik az új műanyag ablakszárnyakat is.
 6. Ezt követi a külső és a belső takarólécek felhelyezése, ami elfedi az új műanyag ablak és a fal közötti rést, ahová a PUR hab került.
 7. Az utolsó előtti lépésben, miután már minden elkészült kerül felszerelésre a redőny, reluxa illetve a szúnyogháló.
 8. Végezetül a kollégák összeszedik a munka során keletkezet szemetet, és felpakolják a kocsira (a régi ablakokat is) és kész is vannak! Önnek már csak élveznie kell az új ablak nyújtotta kényelmet!
Műanyag ablak takarólécezés előtt

Műanyag ablak takarólécezés előtt

Szerencsére a panel lakásban végzett ablakcsere során nem keletkezik bontási törmelék, hiszen a beton falakon nincs vakolat, ami le tudna esni. Az is egyszerűsíti a munkafolyamatot, hogy egy-két kivételtől eltekintve, melyek csak egy bizonyos típusú erkélynél fordulnak elő, sem gipszkartonozásra, sem festésre nincs szükség az ablakcsere folyamán. Jó hír az is Önnek, hogy egy panellakásban általában 1 munkanap alatt végeznek a kollégák az új műanyag ablakok beépítésével.

Gyorsan összefoglalva így zajlik az ablakcsere egy társasházban.