Légbevezető, résszellőző

Aereco légbevezető, résszellőző beszerelés meglővő műanyag ablakba.

muanyag-ablak-aereco-resszellozo-beszereles-akcio

Légbevezető, résszellőző beszereléssel, akár automatikus módon biztosítható a helység szellőztetése anélkül, hogy egy-egy szellőztetés alkalmával a kelleténél jobban lehűtenénk/felmelegítenénk a belső teret.

AKCIÓS ÁRON, a készlet erejéig
Aereco EMM-916 vagy EMM-716 higroszabályozású légbevezető, résszellőző
Szereléssel, kiszállással együtt, ingyenes rovarrács hozzá!
3 darabtól 10% kedvezmény

Az ár tartalmazza a légbevezetőt (résszellőzőt), a rovarrácsot, a kiszállást, a szerelést (meglévő műanyag ablakba), így Önnek semmilyen más költsége nem lesz.

Az akció ingyenes kiszállással a következő helységekre vonatkozik: Budapest, Érd, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Tárnok

Fehér színben rendelhető:

Aereco-legbevezeto-resszellozo-szinek-feher

A műanyag ablakoknak, ajtóknak rendkívül jó a légzárásuk, azonban ez problémát jelenthet ha az adott helyiségben nyílt égésterű gázkészüléket (gázkazánt, gázbojlert, gáztűzhelyet, vagy kéménybe kötött gázkonvektort) használunk, és nem biztosított az adott helyiség megfelelő szellőztetése.

A gázművek vagy a kéményseprők felszólíthatják Önt ennek a problémának a megoldására, és ilyenkor a legegyszerűbb megoldás a műanyag nyílászáróba építhető légbevezető (résszellőző).

Idézünk a Fővárosi gázművek közleményéből:
„A korszerű nyílászárókkal ellátott helyiségek esetében tervezett szellőzőlevegő térfogatáramot légbevezető elemekkel kell bejuttatni a helyiségbe, mely elemek légszállítását laboratóriumi mérések támasztják alá és tanúsítvánnyal rendelkeznek.
A gázkészülékek helyiségének légellátása fontos, ennek elhanyagolása balesetveszélyes, mert a kedvezőtlen időjárási tényezők vagy a helyiség légtömörsége miatt ugyanis az égéstermék visszaáramlik a szobába.

Az égéstermék jelentős mennyiségű széndioxidot tartalmaz, de ha a gázkészülék elhasználja a helyiség oxigénjét, akkor a tökéletlen égés miatt elkezd mérgező szénmonoxidot termelni. A keletkezett gáz megdöbbentő gyorsasággal vezet akár halálos kimenetelű mérgezéshez”
Az eredeti, teljes írás itt olvasható: https://www.mvmnext.hu/foldgaz/informaciok/CO/szellozes-biztositasa

Mi az Aereco EMM-916 típust javasoljuk, melyet a Fővárosi gázművek is elfogad és az alábbi specifikációban is ez az ajánlott típus (a gázművek engedélyezése is alább olvasható).
Ez a típus higroszabályozású, ami azt jelenti, hogy a belső levegő páratartalmának függvényében szabályozza a beáramló levegő mennyiségét.

Fovarosi-Gazmuvek-Aereco-engedelyezes
Aereco-legbevezeto-resszellozo-beepitesi-utmutato
Aereco-legbevezeto-resszellozo-beepitesi-utmutato-muanyag-ablakba
Ha kizárólag a penész vagy pára ellen szeretne légbevezetőt, akkor választhatja az Aereco EMM-716 típust is, amelyik szintén higroszabályozású, de teljesen lezárható.

Résszellőző beszerelése akkor is javasolt, ha a lakásban, házban, vagy csak egy adott helyiségben nagyon magas a páratartalom.

A korszerű hőszigetelés és a légmentesen záródó műanyag ablakok, ajtók használatával, télen a lakás, ház hőveszteségét minimalizálhatjuk, nyáron pedig a túlmelegedéstől védhetjük meg a lakásunkat.

A probléma viszont az, hogy a korszerű nyílászárók, ahhoz hogy ezeket a paramétereket elérjék, a friss levegő bejutását megakadályozzák. Korábban, a régi „szelelő” ablakokkal, vagy tetőventilátorokkal oldották meg a megfelelő légcserét, és így a lakásokban keletkező pára, és az elhasznált levegő gond nélkül tudott távozni és cserélődni.

Na, ma ez már nem így van. Ha korszerű műanyag nyílászárót szereltetünk fel, hogy télen sokkal melegebb legyen a lakásunkban, nyáron viszont kicsit hűvösebb, akkor nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő légcseréről.

Valljuk be őszintén, hogy arra nem minden esetben van lehetőségünk, hogy pl. télen, napközben többször nyissunk ablakot, többször szellőztessünk, egyrészt, mert nem vagyunk otthon, másrészt, ez eléggé pénztárcagyilkos módszer egy gázzal fűtött ház esetében. Nyáron pedig szintén, többször kellene szellőztetnünk, de ezt nem tesszük, mert akkor a meleg jön be, sőt, általában, napos időben még a redőnyt sem húzzuk fel ameddig a nap le nem megy.

A következő gond az olyan helyiségek szellőztetése, ahol valamilyen gázkészülék üzemel. Itt aztán tényleg fontos, hogy jó legyen a szellőzés… ugye nem kell részletezni… szénmonxid.

A jó megoldás a légbevezető, résszellőző beszerelése.

Az alábbi táblázatban a 2 választható típus műszaki jellemzőit láthatja:

LégbevezetőEMM 716EMM 916
Felszerelés
Javasolt résméretmm 2x(172×12); (270×14); (290×12)
Nyílászáróra szerelhető
Redőnytokra szerelhető
Fali
Nappaliba, hálószobába, dolgozóba, irodába, stb.
Gázkészülékek légellátásához
Léghozam jellemzők
Higroszabályozású
Zárható(min. hozamra)
Léghozam min/max 10 Pam3/h5-3511-35
Léghozam min/max 40 Pam3/h10-7022-70
Max. szabad keresztmetszetmm240004000
Akusztika Dn,e,w (C ; Ctr)
Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezetődB33 (0 ; 0)33 (0 ; 0)
Hangcsillapítás max. nyílásnál, akusztikus esővédőveldB37 (0 ; 0)37 (0 ; 0)
Tömegg/-170 / PS 170 / PS

Letölthető információk a légbevezetőkkel (résszellőzőkkel) kapcsolatban