Aereco légbevezető, résszellőző beszerelés

Légbevezető, résszellőző beszereléssel, akár automatikus módon biztosítható a helység szellőztetése anélkül, hogy egy-egy szellőztetés alkalmával a kelleténél jobban lehűtenénk/felmelegítenénk a belső teret.

AKCIÓS ÁRON, a készlet erejéig

Aereco EMM-916 vagy EMM-716 higroszabályozású légbevezető, résszellőző

Szereléssel, kiszállással együtt, ingyenes rovarrács hozzá!
3 darabtól 10% kedvezmény

Az ár tartalmazza a légbevezetőt (résszellőzőt), a rovarrácsot, a kiszállást, a szerelést (meglévő műanyag ablakba), így Önnek semmilyen más költsége nem lesz.

Az akció, ingyenes kiszállással, a következő helységekre vonatkozik: Budapest, Érd, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Tárnok

Azonnali telefonos megrendelés. Hívjon! 06 (1) 780-2760

Fehér színben rendelhető:

Aereco-legbevezeto-resszellozo-szinek-feher fehér (RAL 9003)

A műanyag ablakoknak, ajtóknak rendkívül jó a légzárásuk, azonban ez problémát jelenthet ha az adott helyiségben nyílt égésterű gázkészüléket (gázkazánt, gázbojlert, gáztűzhelyet, vagy kéménybe kötött gázkonvektort) használunk, és nem biztosított az adott helyiség megfelelő szellőztetése.

A gázművek vagy a kéményseprők felszólíthatják Önt ennek a problémának a megoldására, és ilyenkor a legegyszerűbb megoldás a műanyag nyílászáróba építhető légbevezető (résszellőző).

Idézünk a Fővárosi gázművek közleményéből:
„A korszerű nyílászárókkal ellátott helyiségek esetében tervezett szellőzőlevegő térfogatáramot légbevezető elemekkel kell bejuttatni a helyiségbe, mely elemek légszállítását laboratóriumi mérések támasztják alá és tanúsítvánnyal rendelkeznek.
A gázkészülékek helyiségének légellátása fontos, ennek elhanyagolása balesetveszélyes, mert a kedvezőtlen időjárási tényezők vagy a helyiség légtömörsége miatt ugyanis az égéstermék visszaáramlik a szobába.

Az égéstermék jelentős mennyiségű széndioxidot tartalmaz, de ha a gázkészülék elhasználja a helyiség oxigénjét, akkor a tökéletlen égés miatt elkezd mérgező szénmonoxidot termelni. A keletkezett gáz megdöbbentő gyorsasággal vezet akár halálos kimenetelű mérgezéshez”
Az eredeti, teljes írás itt olvasható: https://www.fogaz.hu/A-FOGAZ/CO/szellozes-biztositasa

Mi az Aereco EMM-916 típust javasoljuk, melyet a Fővárosi gázművek is elfogad és az alábbi specifikációban is ez az ajánlott típus (a gázművek engedélyezése is alább olvasható).
Ez a típus higroszabályozású, ami azt jelenti, hogy a belső levegő páratartalmának függvényében szabályozza a beáramló levegő mennyiségét.

Fovarosi-Gazmuvek-Aereco-engedelyezes

Aereco Főváros Gázművek engedélyezés

Aereco-legbevezeto-resszellozo-beepitesi-utmutato

1. ábra A szükséges szellőzőrés méretei

Aereco-legbevezeto-resszellozo-beepitesi-utmutato-muanyag-ablakba

2. ábra Tipikus beépítés MŰANYAG ablakokba

Azonnali telefonos megrendelés. Hívjon! 06 (1) 780-2760

Ha kizárólag a penész vagy pára ellen szeretne légbevezetőt, akkor választhatja az Aereco EMM-716 típust is, amelyik szintén higroszabályozású, de teljesen lezárható.

Résszellőző beszerelése akkor is javasolt, ha a lakásban, házban, vagy csak egy adott helyiségben nagyon magas a páratartalom.

A korszerű hőszigetelés és a légmentesen záródó műanyag ablakok, ajtók használatával, télen a lakás, ház hőveszteségét minimalizálhatjuk, nyáron pedig a túlmelegedéstől védhetjük meg a lakásunkat.

A probléma viszont az, hogy a korszerű nyílászárók, ahhoz hogy ezeket a paramétereket elérjék, a friss levegő bejutását megakadályozzák. Korábban, a régi „szelelő” ablakokkal, vagy tetőventilátorokkal oldották meg a megfelelő légcserét, és így a lakásokban keletkező pára, és az elhasznált levegő gond nélkül tudott távozni és cserélődni.

Na, ma ez már nem így van. Ha korszerű műanyag nyílászárót szereltetünk fel, hogy télen sokkal melegebb legyen a lakásunkban, nyáron viszont kicsit hűvösebb, akkor nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő légcseréről.

Valljuk be őszintén, hogy arra nem minden esetben van lehetőségünk, hogy pl. télen, napközben többször nyissunk ablakot, többször szellőztessünk, egyrészt, mert nem vagyunk otthon, másrészt, ez eléggé pénztárcagyilkos módszer egy gázzal fűtött ház esetében. Nyáron pedig szintén, többször kellene szellőztetnünk, de ezt nem tesszük, mert akkor a meleg jön be, sőt, általában, napos időben még a redőnyt sem húzzuk fel ameddig a nap le nem megy.

A következő gond az olyan helyiségek szellőztetése, ahol valamilyen gázkészülék üzemel. Itt aztán tényleg fontos, hogy jó legyen a szellőzés… ugye nem kell részletezni… szénmonxid.

A jó megoldás a légbevezető, résszellőző beszerelése.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

Az alábbi táblázatban, a 2 választható típus műszaki jellemzőit láthatja.

Légbevezető   EMM 716 EMM 916
Felszerelés    
Javasolt résméret  mm     2x(172×12); (270×14); (290×12)
Nyílászáróra szerelhető    ■
Redőnytokra szerelhető    ■
Fali    –  –
Nappaliba, hálószobába, dolgozóba, irodába, stb.    ■  –
Gázkészülékek légellátásához  
Léghozam jellemzők  
Higroszabályozású  
Zárható(min. hozamra)  
Léghozam min/max 10 Pa m3/h 5-35 11-35
Léghozam min/max 40 Pa m3/h 10-70 22-70
Max. szabad keresztmetszet mm2 4000 4000
Akusztika Dn,e,w (C ; Ctr)      
Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezető dB 33 (0 ; 0) 33 (0 ; 0)
Hangcsillapítás max. nyílásnál, akusztikus esővédővel dB 37 (0 ; 0) 37 (0 ; 0)
Tömeg g/- 170 / PS 170 / PS

 

Azonnali telefonos megrendelés. Hívjon! 06 (1) 780-2760