Műanyag ablakok

Napjainkban már nagyon sok jó minőségű, modern ablakprofil érhető el a hazai piacon. Ablakvásárlásnál, sokszor felmerül a kérdés, hogy milyen típusút is válasszunk, hiszen készülhetnek műanyagból, fából és alumíniumból is. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, de leginkább a műanyag ablakokra esik a választás, mivel kiváló a hőszigetelésük.

A műanyag ablak több előnnyel is rendelkezik és az első és talán legfontosabb, hogy nagyon jó a hőszigetelésük. Fontos szempontnak számít az is, hogy az adott ablak legyen időtálló, de ugyanakkor szép és tartós is. Ezek a tulajdonságok, mind igazak a műanyag ablakokra. A műanyag ablak profilok anyaga nagy keménységű PVC, amelyet különféle típusú beépített acélprofilok tesznek merevebbé és tartósabbá. Ezek a profilok tartalmaznak légmárkákat is, melyeknek az ablak hőszigetelő képességében van fontos szerepe. Ez azt jelent, hogy minél több légmárkás egy ablak, annál jobb a hő-és hangszigetelése. Az ablak vasalatai a műanyag nyílászárók működésének megfelelően többfunkciósak, vagyis több ponton záródnak.

Fontos pozitívumként hozható fel, hogy a műanyag ablakok karbantartása nem igényel erőfeszítést. Nagyon könnyen és gyorsan meg lehet őket takarítani. Meg kell jegyezni azonban, hogy az ablak tisztításához nem szabad súrolóport és kemény szivacsot használni, valamint semmiféle oldószert. Az ablakok tisztítását ajánlott legalább kéthavonta elvégezni, nyílásait pedig félévente kitisztítani. A műanyag ablakok egyik nagy előnye, hogy rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, hogy megfelelő méret gyártása esetén beépíthető korábbi ablakok tokjába is. Hogyha ablakcsere van kilátásban, akkor mindenképp ajánlott a műanyag ablak választása, hiszen nagyon praktikusak, strapabírók és árban is megfelelőek.