A műanyag ablak előnyei és előforduló hibái

A műanyag ablakok manapság igen közkedveltek, ami nem csoda hiszen rengeteg előnnyel rendelkeznek és sokkal jobbak például a fa ablakoknál, de tény, hogy ezek is meghibásodhatnak néha. A műanyag ablakok hibáival érdemes minél előbb szerelőhöz fordulni, és minél előbb teszi ezt meg, annál több pénzt spórolhat majd meg, tehát nem érdemes halogatni a dolgot.

Sajnos a műanyag ablak is meghibásodhat időnként, de a legtöbb hibát szerencsére orvosolni lehet, így nem kell megijedni és főként nem kell rögtön lecserélni a műanyag ablakokat. Ha a műanyag ablak záráskor akad, vagy éppen kattog, akkor még tehet valamit annak érdekében, hogy ne törjön el a műanyag ablak vasalata. Ha ezt a problémát észleli, akkor minél előbb szerelőhöz kell fordulni, aki egy beállítással meg tudja oldani a problémát anélkül, hogy bármilyen alkatrészt is cserélni kellene.  A kattogó hangot általában az okozza, hogy egymáshoz ütköznek a vasalat elemei, ritkábban pedig az is megtörténhet, hogy nagyobb probléma merült fel a zárszerkezetnél.

Ha a műanyag ablak nem nyitható bukó állásra, akkor is minél előbb szerelőhöz kell fordulni, mert ha idejében orvosolja a problémát, akkor egy komolyabb összeget is megspórolhat. Általában az ablak bukó funkcióját használjuk szellőztetésre, vagyis napjában többször is bukóra nyitjuk, majd pedig becsukjuk az ablakot, a gyakori húzástól pedig gond lehet a bukó olló vasalat elemnél. Végül pedig, ha a műanyag ablakból zaj szűrődik be vagy huzatos, akkor rögtön arra kell gondolni, hogy az ablak nem zár megfelelően. A vasalat elemeket ilyenkor is könnyen korrigálni lehet, tehát nem kell kétségbe esni, minden problémát meg lehet oldani. Ezek mellett a hibák mellett még az is felmerülhet, hogy az ablakot nyitásnál meg kell emelni, vagy hogy forog a nyílászáró kilincse.

Gratulálunk, végigolvasta! Ha tetszett, mutassa meg az ismerőseinek is!

Felújítást tervez? Esetleg építkezést? Talán már folyamatban vannak a munkálatok, de még nem talált megfelelő nyílászárókat? Válasszon egy Önt érdeklő termékcsoportot az alábbiakból, és máris egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

  • Bíbor ház A kiválasztás után, nyomja meg az "Ez érdekel" gombot, és az adott termékcsoport weboldalára jut.

  • Csak 1x kattintson az érdekel gombra, majd várjon 10 másodpercet!

    nyito-lefele-nyil-bibor
Posted in Blog and tagged .