Fa ablak

A mai modern technológiáknak köszönhetően manapság az ablakok már nemcsak fából, hanem műanyagból is készülhetnek, ráadásul az ablakok napjainkban már dekorációs elemként is működnek, nemcsak a biztonságunkhoz és a lakás megfelelő szellőztetéséhez járulnak hozzá, ezért mindenképpen olyan ablakot kell választani, ami minden igényt kielégít majd.
A műanyag ablak sok esetben jelenthet jobb megoldást a fa ablakoknál, hiszen a műanyag ablakokat sokkal könnyebb karbantartani, hosszabb az élettartamuk és esztétikusabbak is, tehát ha ön azt szeretné, hogy modern ablakai legyenek, akkor a műanyagablakok jelenthetik a legjobb megoldást. A műanyag ablakok ráadásul nem sárgulnak meg, hiszen Uv stabilizátorokkal vannak ellátva, tehát akik eddig azért nem vásároltak műanyag ablakot, mert attól féltek, hogy besárgul a nyílászáró, azoknak többé nem kell ettől félnie, hiszen a legújabb technológiákkal ezt a hibát is orvosolni tudták. A műanyagablakokkal az a probléma jelentkezhet, hogy a beszerelés után bepenészesedik a fal, míg a fa ablakoknál ez nem áll fenn.
A penészesedés viszont csak akkor következik be, ha a helyiség nincsen megfelelően szellőztetve, ha a ruhaszárítás nagy páratartalommal jár a szobában, vagy ha a ház szigetelése nem megfelelő, tehát ha minden rendben van a lakásával, akkor nem fognak penészesedést okozni a műanyag ablakok sem. A fa ablakokat ráadásul sokkal többször kell tisztítani és karbantartani mint a műanyag ablakokat, ezért ha nem szeretne túl sok időt szánni az ablaktisztításra, akkor is jobb megoldást jelenthetnek a műanyag ablakok. Ha pedig mindenképpen a fa hatását szeretné kelteni, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen már kapni lehet élethű fa mintázatot is a műanyag ablakokhoz, tehát a műanyag ablaknak is lehet fa kinézete.