A cikk elolvasása: Kevesebb mint 1 perc
A cikk elolvasása + megnézni a videókat: 10 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)

Bizonyára Önnek is feltűnt már, hogy nyár van, méghozzá a rettentő meleg típusból: aki csak teheti, észvesztve menekül a tó-, vagy tengerpartra. A diákokkal ellentétben legtöbbünknek azonban nincs évi 2 hónap szabadsága, hogy kellemesebb klímában vészelhessük át a meleget. Szerencsére jó minőségű ablakokkal a meleg ki van zárva!

nyito-lefele-nyil-bibor

hogyan-vedekezzen-a-hoseg-ellen-ablakokkal-01

nyito-lefele-nyil-bibor

Minden nyáron látványosan megugrik a boltokban a ventilátor- és légkondicionáló eladások száma, pedig ez csak tüneti kezelés: a ventilátorok csak a lakásban levő meleg levegőt kavargatják, és a légkondi sem igazi megoldás. Arról nem is beszélve, hogy mindkettő igencsak megterheli a villanyszámlánkat.

A legjobb védekezés a megelőzés, azaz el kell kerülni, hogy a meleg levegő egyáltalán bejusson a lakásba. És ebben segíthetnek nekünk a megfelelő minőségű, kiváló hőszigetelő képességű műanyag ablakok, vagy fa ablakok.

hogyan-vedekezzen-a-hoseg-ellen-ablakokkal-05

A műanyag ablakok előnyei a hőség leküzdésében

Sokan ódzkodnak a műanyag ablakoktól, mivel régebbi típusaik annyira jól szigeteltek, hogy hiányos szellőztetés mellett gyakran okoztak penészedést. A valóságban ez a probléma azonban a múlté: a hatékony szigetelés mellett a jobb minőségű ablakok már kiváló szellőzőrendszerrel is rendelkeznek, így nyugodtan becsukhatja őket, hogy kirekessze a hőséget. Szellőztetni elég este, amikor már lehűlt a levegő…

Az előítéletekkel ellentétben a műanyag ablakok használatával a környezetet is védi, mert:

  • megfelelő hőszigetelés mellett nem kell pazarolnia az áramot a légkondira vagy a ventilátorra
  • a műanyag ablakok gyártásához egyetlen újabb fának sem kell meghalnia
  • a műanyag ablakot nagyon sokára kell csak cserélni majd
  • a műanyag ablak 100%-ig újrahasznosítható, amikor lejár az élettartama, nem a szeméttelepre kerül

A műanyag ablakok másik nagy előnye, hogy olcsók, így nem kell vagyonokat költenie a nyílászárók cseréjére. Tartósak, hosszú távú megoldást jelentenek, ugyanakkor esztétikusak is, nem kell attól tartania, hogy az „olcsó húsnak híg a leve” elv alapján a kevesebb költség rosszabb terméket eredményez. Többféle színből, design-ból is választhat, ezért szinte minden otthonban jól mutat!

Hátránya, hogy nem minden stílusú otthonhoz illik, van, amikor csúnyán megtöri az összképet, ezért ilyenkor inkább a fa ablakokat ajánljuk.

hogyan-vedekezzen-a-hoseg-ellen-ablakokkal-03

nyito-lefele-nyil-bibor

A fa ablakok előnyei a hőség leküzdésében

A fa ablakokat elsősorban az esztétikum miatt szokták választani – ahogy fentebb is írtuk, vannak olyan esetek, amikor a műanyag ablak szóba sem jöhet, és fa nyílászárókat kell használni.
Szerencsére ezzel sem jár rosszabbul: bár az ára egy kicsit magasabb, de hőszigetelő képességében, tartósságában nem fog csalódni. A fa ablakok előnye a műanyag ablakokkal szemben, hogy sérülés, meghibásodás esetén könnyebben, olcsóbban javíthatók, valamint könnyebb méretre gyártani, egyedi ablaktokokhoz igazítani. Természetesen a modern, környezetvédelmi irányelveket követve a fa ablakok is újrahasznosíthatóak, gyártásukhoz pedig viszonylag kevés energia felhasználása szükséges.

Akár műanyag-, akár fa ablakokat választ, a legfontosabb, hogy csak a minőségi termékeket keresse, hiszen ablakot várhatóan évtizedekig nem fog majd cserélni. Nem éri meg az ablak minőségén spórolni, hogy utána évekig küzdjön vele, vagy éppen újra ki kelljen cserélni az összes nyílászárót a következő nyáron.

Ha az Ön lakásának olyan a fekvése, hogy közvetlenül besüt a nap, akkor azonban nem biztos, hogy elegendő a megfelelő hőszigetelésű ablak: ilyen esetekben azt ajánljuk, hogy a kánikula elleni védekezést egészítse ki redőnnyel, vagy reluxával, és élvezze a kellemes hűvös időt a házban!

hogyan-vedekezzen-a-hoseg-ellen-ablakokkal-04

nyito-lefele-nyil-bibor

Ügyfélreferensünk Kovács Edina, mosolyogva várja hívását nyílászárócserével kapcsolatban

Kovács Edina Ügyfélreferens
Nyílászárók egy helyről = Bíbor ház

Bemutatóüzlet és iroda címe

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 77.

Nyitvatartás

Hétfő-Csütörtök: 9-18
Péntek: 9-16
Szombat: 10-14
Vasárnap: zárva

Telefonszámaink

Mobil: +36 (70) 884-3880
Vezetékes: +36 (1) 780-2760; 780-2765

Nyílászárók raktárkészletről

1-3 nap alatt leszállítjuk a megvásárolt terméket.

Egy különleges művész született és emelkedett ki az ablakmosók sorából


A videókat megnézni ennyi időbe kerül: 7 perc

Az ablakok Picassoja! Nem semmi amit csinál, csak az a baj, hogy nem tartós. Jó szórakozást!