Műanyag ablak beszerelése

A műanyag ablakok számos előnnyel rendelkeznek a régi, klasszikus ablakokhoz képest, éppen ezért nem csoda, ha manapság egyre többen cserélik le régi ablakaikat műanyag ablakra. Lássuk tehát, hogyan is kell beépíteni egy ilyen modern, műanyag ablakot.

Műanyag ablak beépítéssel már több ablakokkal foglalkozó cégnél is igényelhető, csak meg kell találni azt  a céget, amelyik megbízható, valamint gyors és munkát végez amellett, hogy több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. A műanyag ablak beépítésének első lépése az, hogy az adott cég házhozszállítja a megrendelt műanyag ablakot időpont egyeztetés alapján, és ilyenkor egy profi cég gondoskodik arról, hogy az ablaknak ne essen baja szállításkor, amit erős fóliacsomagolással érnek el. Amikor a szerelők megérkeznek a műanyag ablakkal, megkezdődik a beépítés, aminek első mozzanata az, hogy eltávolítják a régi ablak szárny részét. Ezelőtt érdemes takarófóliával beburkolni a bútorokat, hogy azoknak se essen baja beépítés közben. Nagyon fontos továbbá az is, hogy az ablak előtti terület legyen mindig felszabadítva beépítés előtt.

Ezek után a tokot kisebb darabokra vágják, hiszen csak ez teszi lehetővé azt, hogy a régi nyílászárót úgy szereljék ki, hogy ne essen baja a falnak és a vakolatnak. Ezután kiemelik és eltávolítják a szétvágott ablakelemeket. Ezek után következik az új műanyag ablak beillesztése a nyílásba amit a szerelők kibontottak, majd a szintezés előkészítésére kerül a sor. Faékkel támasztanak alá annak érdekében, hogy a művelet alkalmával ne mozduljon el a műanyag ablak. Ahhoz, hogy pontosan tudjanak szintezni, speciális szintezőpárnákat használnak, így a vízszintes beállítást tökéletesen el lehet érni. A szint bemérése után az ablak tokon keresztüli rögzítése fog következni, amit speciális tokrögzítő csavarral stabilizálnak, ami különböző hosszúságú.