Hálószoba műanyag ablak

Az ablakok alapvető elemei annak, hogy otthonunk hogyan néz ki és hogyan érezzük magunkat benne. De gyakrabban figyelmen kívül hagyjuk a választani kívánt ablak típusát, pedig az nagyon fontos árban és élettartamban is, tehát nem mindegy milyen nyílászárót választ. Ez egy olyan feladat, amely gondos kutatásokat igényel, végül is az ablakokat belülről-kívül nézik. Ha ön is éppen az ablakcserén gondolkodik, akkor érdemes utánanézni annak, hogy a műanyag nyílászárók vagy a fa nyílászárók előnyösebbek-e.

A műanyag nyílászáró és a fa nyílászáró között sok különbség van, ezért érdemes mindennek utánajárni. Az emberek gyakran feltételezik, hogy a kettős üvegezésű ablakoknak műanyag  keretekkel kell rendelkezniük, mert azt hiszik, hogy a faablakok csak az egyszárnyú ablakokra vonatkoznak. Ez nem is lehetne távolabb az igazságtól. Gyönyörű faablakok találhatók kettős üvegezésű ablakokra is amelyek energiatakarékosak, és otthonaikat is melegen tartják. Viszont ezek sokkal drágábbak a műanyag nyílászáróknál, tehát ha önnek is fontos az ár, akkor inkább a műanyag nyílászáróval járhat jól a pénztárcája. Ráadásul műanyag nyílászárót is lehet más fa mintázatú felülettel rendelni, tehát a műanyag nyílásáró is nézhet ki ugyanúgy, ahogy a fa változata.

A fa nyílászárók emellett kevésbé energiatakarékosak, ezért nehéz lehet spórolni a számlákon. A fa nagyon alacsony hővezető képességgel rendelkezik, bár az is igaz, hogy az ablak energiahatékonyságának valójában kevés köze van a keretanyaghoz, és leginkább az üvegezőegység specifikációját érinti, így a jól megtervezett ablakok hasonló termikus hatékonyságot mutatnak, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készülnek a keretek. Mégis a nap végén a műanyag nyílászárókkal hosszútávon sokkal jobban járhat, mint bármilyen más nyílászáróval a piacon.