Ablak tisztítás

A műanyag ablakok nemcsak szerkezetileg hibásodhatnak meg, hanem a külsöjükön is felmerülhetnek problémák, amiket minél hamarabb meg kell oldani ahhoz, hogy az ablakok ne menjenek teljesen tönkre külsőleg.

A műanyag ablak külseje sajnos néha meghibásodik, ilyenkor pedig több dolgot is kipróbálhat annak érdekében, hogy orvosolja a problémát. Ha az ablak megsárgult, vagy kifakult a színe, akkor találjon egy speciális ablak restauráló spray-t amit könnyen fel tud vinni az ablakra és ami egyszerűen le tud törölni. Egy ilyen spray eltávolítja az első műanyag réteget, az ablak pedig úgy fog kinézni akár újkorában. A festést úgy is kijavíthatja, hogy keres egy speciális festéket műanyag ablakhoz, és újra festi a kereteket. Ha a műanyag ablak rendkívül mocskos, akkor keressen egy minőségi ablaktisztító spray-t, egy olyat ami nem károsítja a műanyagot, de használhat akár a vegyszerek helyett ecet és vízalapú folyadékot, amivel ugyanazt a hatást éri majd el.

A műanyag ablakok gyakran karcolódnak is, ilyenkor súroló tisztítószert használhat a sekélyebb karcolásokhoz, de a faágazatban ne használja a szert, mert az károsítani fogja. A mélyebb karcolásokhoz vásárolhat gél bevonatot amivel kijavíthatja majd a hibát. Ez nem egy hiba, de ha újak az ablakai, és szeretné őket megfelelően karbantartani, akkor fesse le az ablakokat egy réteggel és így extra védelmet biztosít számukra. Ha nem szeretné egyedül kijavítani a műanyag ablak hibáját mert nem biztos abban, hogy milyen szert kell használni, akkor mindenképpen vegye fel a kapcsolatot egy specialistával, akinek megvannak a megfelelő eszközei és vegyszerei ahhoz, hogy megjavítsa az ablakot, ráadásul időt és energiát is spórolhat egy tapasztalt szakemberre bízza majd az ablak külső hibáinak kijavítását.